Het ABC van het correspondentschap nu in de winkel!

Het uitzoeken van een pak cornflakes, het laten aansluiten van je internetverbinding of het interviewen van de president – alles is een avontuur als correspondent. Een cliché, maar ook gewoon waar. Wanneer je eenmaal de stap genomen hebt om te vertrekken en het enkeltje Standplaats Verweggistan hebt geboekt, dan opent er een nieuwe wereld voor je. Letterlijk.

Spannend is het ook. Want hoe ga je verhalen vinden en maken, en aan welke opdrachtgever ga je deze vervolgens verkopen? Hoe onzeker is het bestaan als correspondent? Waar liggen de valkuilen en frustraties? Maar vooral: wat maakt dit het leukste beroep binnen de journalistiek?

In ‘Het ABC van de buitenlandjournalistiek en het correspondentschap’ geven vijftien (voormalige) correspondenten 26 unieke inzichten in het correspondentschap: van de ‘A van Avontuur’ tot de ‘Z van Zzp’en’.

Aan de hand van ervaringen van o.a. Fernande van Tets (France24), Niels Posthumus (Trouw), Saskia Houttuin (NOS) en Michiel Driebergen (Trouw/Radio1) leer je alles over het leven en werken in het buitenland.

Bestel nu jouw exemplaar van ‘Het ABC van de buitenlandjournalistiek en het correspondentschap’:

Share