Angst voor de apocalyps? Mail deze NASA-professor

Voor nrc.next schreef ik over sterrenkundige en astrobioloog David Morris die voor NASA samenzweringstheorieën en voorspellingen over het einde der tijden ontkrachtte.

De aarde botst 21 december met de planeet Niburu. Maar het kan ook zo zijn dat onze blauwe planeet in een zwart gat wordt gezogen, de mensheid ten ondergaat aan een storm van meteorieten, mondiale natuurrampen of een mix van het bovenstaande.

Hoewel er weinig tekenen zijn dat het echt gaat gebeuren op de kortste dag van het jaar, toevallig ook de einddatum van de 5.125 jaar durende Mayakalender, bestaat er een wijdverbreid geloof in de apocalyps op die datum.

Volgens de paus hoeven we ons geen zorgen te maken, liet hij zondag weten. Maar mocht dat geen soelaas bieden, dan kun je altijd een mailtje sturen naar David Morrison. De 72-jarige sterrenkundige en astrobioloog is de onofficiële Einde der Tijden-professor van NASA.

Al acht jaar beantwoordt Morrison vragen over het naderende einde van de wereld, inmiddels enkele duizenden bij elkaar. Dat doet de wetenschapper, gespecialiseerd in meteorietinslagen, nieuwe planeten en de zoektocht naar buitenaards leven in de rubriek Ask an Astrobiologist. Waarom die mensen bij NASA belandden, weet Morrison niet. „Waarschijnlijk kunnen ze nergens anders terecht”, zegt hij in een interview met internetmagazine The Awl.

Share