De Amerikaanse Fake News echokamer heeft een onbekend broertje

Welkom in de koortsdroom van de linkse fake news realiteit. Een wereld waarin Trump elk moment afgezet kan worden. Echt waar.

Bernie Sanders is stiekem een Russische spion. Donald Trump worstelt met dementie, maar stuurde wel stiekem een van zijn kornuiten met een stemopname naar Moskou om Vladimir Poetin zo zijn loyaliteit te bewijzen. Gelukkig staat de opvolger van de president al klaar in de coulissen om snel en bloedeloos de macht over te nemen.

Welkom in de koortsdroom van de linkse fake news realiteit. Een wereld waarin Trump elk moment afgezet kan worden. Echt waar. De veelbesproken Fake News echokamer van rechts en de alt-right heeft een onbekend broertje. Tegenover de populistische Breitbarts, complotdenkende Infowars en conservatieve shockblogs als The Gateway Pundit staan linkse alternatieven als ShareBlue, The Palmer Report en Patribotics.

In alles lijken ze op hun rechtse concurrenten: in opmaak, opbouw, schreeuwerige koppen en de vele halfwaarheden waarop de berichtgeving berust. Hoewel ze de infrastructuur en bereik missen van rechts, dat al decennialang via radio en Fox News de conservatieve onderbuik voedt, groeit het linkse complotdenken als kool in het Trump-tijdperk.

Lees verder bij HP/DeTijd: ‘De Amerikaanse Fake News echokamer heeft een onbekend broertje

Share